Lliga contra el Càncer
LLIGA CONTRA EL CÀNCER DE XERTA
Contacte:
Delegació Tarragona ciutat:
Av.Catalunya, 11, entresòl
977 232 424
Delegació a Tortosa:
Plaça de Joan Monclús, 1
616 757 478
Delegació a Xerta:
Cristina Verdera
La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre és una organització no governamental, sense ànim de lucre constituïda 23 el juliol de 1993 que té com a objectiu general realitzar activitats que millorin el control i la prevenció del càncer a la població.
L'entitat ha estat qualificada com a Entitat privada d'iniciativa social per la Generalitat de Catalunya i declarada d'Utilitat pública pel Ministerio del Interior el 2004.
La Lliga Contra el Càncer compta amb una Junta Directiva en la qual s'hi troben representades totes les comarques de la demarcació a través del delegat de la capital de cada comarca. La Lliga compta amb 1 president, 3 vicepresidents, 1 tresorer i 12 vocals. Entre els seus membres es troben voluntàries i voluntaris, així com també professionals de la medicina i de l'oncologia.
L'augment de la incidència del càncer d'una banda, així com del coneixement en la prevenció, el diagnòstic i el tractament, per l'altra, han provocat un nivell creixent de preocupació social davant aquesta malaltia, si bé amb perspectives cada cop més optimistes. En aquest context, va néixer la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona.
La Lliga realitza activitats d'informació i educació a la població mitjançant xerrades, conferències, impressió i distribució d'opuscles i difusió en els mitjans de comunicació. Els temes són ben diversos i sempre relacionats amb la prevenció, el diagnòstic, la investigació i el control de la malaltia, el seu tractament, etc.
A més, es realitza una tasca d'orientació i suport als malalts i a les seves famílies, durant tot el procés de la malaltia, a través majoritàriament dels voluntaris de suport que són formats constantment per tal de realitzar una tasca adequada i òptima envers els malalts. En aquest sentit, la Lliga compta amb els Grups d'Ajuda Mútua (GAM), formats per voluntaris, psicòlegs, treballadors socials especialitzats i, inicialment, dones voluntàries que han estat operades de càncer de mama i ajuden a aquelles que han de passar o acaben de passar per aquesta experiència. A la patologia mamària, s'hi ha afegit d'altres patologies i comptem amb un grup específic per a malalts amb ostomies.